21 de inițiative antreprenoriale, inclusiv din Covasna și Harghita, sprijinite cu finanțări nerambursabile

0

Articol disponibil în: Română

Foto: Arhiepiscopia Sibiului/Wikipedia

Proiect al Arhiepiscopiei Sibiu: 21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

Arhiepiscopia Ortodoxă Română (AOR), prin Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Mondo Consultanță şi AIEPSM – Asociaţia Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta – anunţă organizarea seminariilor de informare din cadrul proiectului”Structuri de economie socială SOLIDARe”, la Sfântu Gheorghe (Covasna) și la Toplița (Harghita).

Seminarul de informare de la Sfântu Gheorghe este programat în data de 17 februarie 2020, de la ora 10:00, la Catedrala ortodoxă cu hramul Sfântu Gheorghe (str. Libertății, nr. 7), iar cel de la Toplița, în ziua de 18 februarie 2020, de la ora 10:00, la Mănăstirea„Sfântul Ilie Tezviteanul” (în zona străzii Mănăstirii, nr. 9). La aceste evenimente sunt invitate toate persoanele interesate de accesarea unei finanțări nerambursabile pentru înființarea unei afaceri sociale.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru, prin înfiinţarea și dezvoltarea a 21 de noi întreprinderi sociale, care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă şi la dezvoltarea economiei locale și regionale.

 

Cel puțin 105 persoane vor beneficia de un loc de muncă în cadrul celor 21 de noi întreprinderi sociale care vor fi create, aducându-se un aport important la susţinerea ieşirii acestora din starea de vulnerabilitate pe piaţa muncii, la îmbunătăţirea condiţiior de trai, dar și la susţinerea economiei locale.

 

Cele 21 de noi întreprinderi de economie socială vor fi alese pe bază de concurs de planuri de afaceri şi vor fi finanţate cu o sumă de până la maxim 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă pe care le vor crea: maxim 55.000 de euro pentru două locuri de muncă, maxim 70.000 de euro pentru trei locuri, maxim 85.000 de euro pentru patru noi locuri și cel mult 100.000 de euro pentru inițiativele antreprenoriale care vor duce la înființarea a minim cinci noi locuri de muncă.

 

Finanțările vor fi acordate în urma unui concurs de planuri de afaceri, la care pot participa atât persoanele din grupul țintă al proiectului, cât și publicul larg.

 

Proiectul contribuie şi la îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale g

rupului ţintă prin oferirea unui program de formare profesională care include cursuri gratuite de „Antreprenor în economia socială”, „Manager de Întreprindere Socială”, „Competenţe Sociale şi Civice” şi „Competente digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere”.

Pentru mai multe detalii, contacte și informații, persoanele interesate sunt invitate să participe la seminariile de informare organizate la Sfântu Gheorghe și Toplița.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy