Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

2021 március 22, a Víz Világnapja- „Becsüld meg a vizet”

Az Egyesült Nemzetek Közgyűlése március 22-ét a „Víz Világnapjának” jelölte ki, amelyet először 1993-ban, azaz 28 évvel ezelőtt ünnepeltek. A víz világnapja a vizet ünnepli, és felhívja a figyelmet arra a 2,2 milliárd emberre, akik ivóvízhez való hozzáférés nélkül élnek. A globális vízválság kezelése és a fenntartható fejlődés 6. pontja megvalósítására tett lépések megközelítése: a ivóvíz és szennyvízkezelés mindenki számára 2030-ig. Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden évben előtérbe helyez egy globális jelentőségű témát a világnap megünneplésére. A 2021-es év globális érdeklődésű témával foglalkozik: „Becsüld meg a vizet”, hogy megtanuljuk értékelni a bolygó legfontosabb erőforrásait. A 2021. évi világnap a víz visszanyerésére összpontosít. Ez a téma túlmutat az árképzésen, és magában foglalja az emberek által a víznek tulajdonított környezeti, társadalmi és kulturális értéket.

A víz világnapján a Maros Vízmedence Adminisztráció megerősíti a víz minőségének fontosságát az egészséges életmóddal kapcsolatban. A tiszta víz esélyt ad az egészségesebb életre, de az életminőség megmutatkozik egy nemzet és mindannyiunk vízzel szembeni viselkedésében, annak minőségi védelme és megőrzése irányában.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.