Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

25 éves a „Virgil Bădulescu ezredes” 61- es Hegyivadász Dandár

2016 október 14- én Csíkszereda főterén ünnepelte létezésének 25 éves évfordulóját a Virgil Bădulescu ezredesről elnevezett 61- es Hegyivadász Dandár. Az eseményen részt vett Adrian Tonea altábornagy, a „Gemina” Gyalogezred 4. szakaszának parancsnoka, vezérkari főnök helyettes, Ioan Manci dandártábornok, a 61-es hegyivadász dandár volt parancsnokai, az alárendelt egységek volt parancsnokai, a Román hadsereg nagyobb egységeinek parancsnokai, aktív katonai személyzet, tartalékos vagy nyugalmazott káderek, családtagjaik, a megyei és helyi közigazgatás képviselői, lakosok.


A jelenlevők a fegyvernem, a hegyivadászok által használt különleges technikák és felszerelések széleskörű és interaktív bemutatásában részesültek, ezt követte a katonai és egyházi ceremónia. Ennek keretében került sor az alakulat teljes személyzetének különleges küldetések alkalmával tanúsított szakszerűségének és az elért eredményeik méltatására és elismerésére. Adrian Tonea altábornagy, vezérkari főnök helyettes kitüntette a harci zászlót, Gheorghe Suman nyt. ezredes „Leonard Mociulschi” tiszteletbeli díjat adott át a 61-es Hegyivadász Dandárnak.
Katonazene akkordjaira vonultak fel a 61-es Hegyivadász Dandárjának csapatai, felszerelésük és egy lovas osztag.
A katonai ceremóniát nagyszerű fúvószenekari koncert zárta.


A 61-es „Virgil Bădulescu ezredes” Hegyivadász Dandár 25. évfordulójának szentelt megemlékező ünnepség alkalmával került sor a Hegyivadász Egységek Hagyományai Termének hivatalos szalagvágására is.

Forrás: 61-es „General Bădulescu ezredes” Hegyivadász Dandár
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.