Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

2023 május 25 az egységes adóbevallási nyilatkozat benyújtásának határideje

 

A természetes személyek jövedelemadó- és társadalombiztosítási járulékairól szóló egységes nyilatkozat (DU) benyújtásának határideje (212-es nyomtatvány) 2023. május 25.

Javasoljuk, hogy az Egységes Nyilatkozatot elektronikus úton, távtovábbítással nyújtsák be, vagyis:

– a „Virtuális Privát Tér” (SPV) szolgáltatáson keresztül;

– a https://www.e-guvernare.ro  weboldalon, minősített elektronikus aláírással.

Az egységes nyilatkozat kitöltéséhez és benyújtásához az adófizetők az alábbiak szerint igényelhetnek támogatást:

-az adófizetők központi telefonos segélyszolgálatának hívásával, a 031.403.91.60 telefonszámon;

-e-mailben, a https://www.anaf.ro/asistpublic/ portálon és a Virtuális Privát Tér szolgáltatásban elérhető kapcsolatfelvételi űrlap segítségével.

Emellett az Országos Adóhatóság (ANAF) Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is megjelennek a szóban forgó nyilatkozat letöltésével, kitöltésével és beküldésével kapcsolatos videoanyagok.

Az Egységes Nyilatkozattal kapcsolatos további részletes információk a következő linken érhetők el: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Despre_DU_2023.pdf .

Emellett áprilisban és májusban az ANAF webináriumokat szervez, amelyek során bemutatják az Egységes Nyilatkozat (212) kitöltését és benyújtását azokra a bevételi kategóriákra vonatkozóan, amelyekre vonatkozóan be kell azt nyújtani.

  • Kommunikációs, PR és tömegmédia szolgáltatás

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.