Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

26 august – Ziua Internaţională a celui mai bun prieten al omului

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

În fiecare an, 26 august este o zi dedicată celor mai buni prieteni necuvântători, câinii, ca un omagiu adus celor care ne oferă alinare, loialitate, sprijin și dovezi de iubire necondiționată.

Această sărbătoare a avut loc pentru prima dată în 26 august 2004, când un mare iubitor de animale  s-a gândit să dedice o zi pentru a onora legătura de prietenie dintre om și câine.

E o zi în care putem medita cu toții la soarta multora dintre câinii din întreaga lume, mulți dintre ei abuzați, mutilați de oameni fără suflet, omorâți în mod violent, pe post de aliment în unele țări, chinuiți în adăposturi, călcați de mașini… și e o zi în care putem oferi unui câine fără adăpost un cămin permanent pentru a-i întoarce dovezile infinite de iubire față de noi, oamenii.

Câinele a apărut pentru prima data în Eurasia, în urmă cu aproximativ 13.000 de ani. Descendent al lupului cenușiu, câinele este probabil primul animal domesticit.

De la micuțul chihuahua până la uriașul mastiff, în prezent există peste 330 de rase de câini recunoscute de Federația Canină Internațională.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.