Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

2021 május 31. – az éves pénzügyi kimutatások benyújtásának határideje

 

A Brassói Regionális Pénzügyi Igazgatóság emlékezteti az adófizetőket, hogy 2021. május 31-e a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó éves pénzügyi kimutatások benyújtásának határideje:

-vállalatok

-nemzeti vállalatok,

-önálló gazdálkodások,

-országos kutatási és fejlesztési intézetek,

-romániai jogi személyiség nélküli alegységek, amelyek külföldön székhellyel rendelkező jogi személyekhez tartoznak, kivéve az Európai Gazdasági Térséghez tartozó államokban rezidens társaságok alegységei számára.

A 82/1991-es számú számviteli, később módosított és kiegészített törvény rendelkezéseinek megfelelően érvényben van a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó éves pénzügyi kimutatások elkészítésének és benyújtásának kötelezettsége azoknak az adófizetőknek, akik a 2020-as jelentési évben nem dolgoztak, de a letelepedést követően, az azt megelőző pénzügyi években dolgoztak a jelentéstételig. ”

Az éves pénzügyi kimutatások és a törvény által előírt dokumentumok benyújthatók:

-elektronikus formátumban a www.e-guvernare.ro portálon, minősített digitális tanúsítvánnyal aláírva.

-papír formában, a Pénzügyminisztérium területi egységeinél vagy a postahivatalokban, bevallott értékű levélen keresztül;

A pénzügyi hivatalok székhelyére történő utazás elkerülése, valamint az éves pénzügyi kimutatások benyújtásának és feldolgozásának optimalizálása érdekében a Brassói Regionális Pénzügyi Igazgatóság az éves pénzügyi kimutatások elektronikus formában történő benyújtását javasolja.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük