Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Március 31. – a 2023. január 1-jén folyamatban lévő bérleti szerződések iktatási határideje

 

 

A Brassói Regionális Pénzügyi Főigazgatóság tájékoztatja azon magánszemélyeket, akik jövedelemre tesznek szert személyes tulajdonú ingatlan bérbeadásából, hogy a 2023 január 1-jén folyamatban levő bérleti szerződések és az esetleges módosítások iktatási határideje 2023 március 31.

A 2023 január 1-je után megkötött bérleti szerződéseket a tulajdonosok- fizikai személyek- kötelesek az illetékes adóhatóságnál iktatni a megkötéstől/módosítástól számított 30 napon belül.

A bérleti szerződések nyilvántartásba vétele iránti kérelmet – a C168-as nyomtatványt, a bérleti szerződés másolatával együtt, a fizikai személyek elektronikus úton, távtovábbítással, közvetlenül az adóhatósági hivatalhoz vagy ajánlott levélben nyújtják be.

FIGYELEM! Ha a bérbeadott vagyontárgy közös tulajdonban van, minden tulajdonostárs köteles a bérleti szerződést az illetékes adóhatóságnál bejegyeztetni.

Az adóhatóság értesíti azokat a fizikai személyeket, akik a nyilvántartásban szereplő, személyes vagyonból származó javak használatának átruházásából származó bevétellel rendelkeznek, és bérleti szerződés-nyilvántartási kötelezettségüknek nem tettek eleget.

További információ kérhető:

– írásban, a https://www.anaf.ro/asistpublic/ linken, az Asistenţă şi îndrumare în domeniul fiscal cím alatt

– telefonon, az A.N.A.F hívásközpont 031.403.91.60 telefonszámán

  • Kommunikációs, PR és Tömegtájékoztatási OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.