Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Október 31- Városok Világnapja

 

Évente, október 31-én ünnepeljük a Városok Világnapját. Az alábbaikban olvasható Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes, regionális fejlesztési és közigazgatási miniszter üzenete:

„Október 31-én ünnepeljük a Világvárosok Napját, és az idei, ENSZ által választott téma a fenntartható és rugalmas városok építése. Ezt a témát azért választották ki, mert a városoknak támogatást kell nyújtani, hogy fejlesszék képességüket a veszélyek hatásának kivédésére, a lakosság életének védelmére, a köz- és magánjellegű áruk megsemmisítésének korlátozására, katasztrófa utáni szolgáltatások és infrastruktúra biztosítására.

A fenntartható európai városok lipcsei chartája szerint “a városoknak egyedülálló kulturális és építészeti tulajdonságaik, erős társadalmi befogadó erejük és kivételes gazdasági fejlődési lehetőségeik vannak. A városok a tudás központjai, a növekedés és az innováció forrásai … Hosszú távon a városok a társadalmi fejlődés és a gazdasági növekedés motorjai. “
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.