Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

35 bevetésen vettek részt a Hargita megyei tűzoltók a hétvégén

 

2019 április 5- 7 közötti időszakban a Hargita Megyei Oltul Készenléti Felügyelőség tűzoltói és az önkéntes tűzoltók 13 ellenőrizetlen tűzesetnél avatkoztak be, tájékoztat az intézmény kommunikációs irodája.

A tűzesetek 50 hektár száraznövényzetet érintettek. Sok esetben a gyors beavatkozás mentette meg az erdőt vagy a lakosság gazdaságait a tűz tovaterjedésétől. Az esetek nagy részében a nyílt láng nem megfelelő használata és felügyelet nélkül hagyása okozta a tüzet.

Ugyanezen a hétvégén egy rossz kémény okozta tűz oltásánál is közbeléptek a tűzoltók Gyergyószárhegyen, továbbá két rövidzárlat okozta tűzesetnél Tusnádon és Homoródszentpéteren.

A SMURD mentősök 20 felnőttnek és gyereknek nyújtottak segítséget. Egy közlekedési balesetnél, négy egészségügyi bántalom esetén léptek közbe, illetve 14 esetben nyújtottak elsősegélyt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.