5.000 támogatási kérés érkezett az APIA- hoz az első hónapban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei APIA igazgatója, Haschi András az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kérésleadási időszak közepén napi ezer kérésre is számíthatnak.

„ A kérésleadási időszak első hónapja után elmondhatom, hogy már egy előrehaladott fázisban vagyunk, habár még a Húsvéti ünnepek is ebben az időszakban voltak. 5.000 kérést iktattunk az előrebecsült 26.000-ből. Ez a szám 180.000 hektárt fed le. Tapasztalataim szerint nehézkesen indulnak be a dolgok, de a kérésleadási időszak közepén intenzív munkára számíthatunk, a napi leadott kérések száma elérheti az ezret is”, mondta Haschi András, aki azt is kiemelte, hogy a kérések leadásának időpontja a tavalyinál korábbi, az ide vonatkozó törvénykezés működőképes, ami egy nagyon fontos tényező.

Az igazgató felhívta a gazdák figyelmét, hogy a torlódás elkerülése végett tartsák be a programálásuk időpontját.

A kérések átvétele március 1 – május 15 között történik. Ezután még 25 napig elfogadnak kéréseket, de minden nap késésért 1% levonás jár a támogatás összegéből.

„Például aki május 15- én adja le a kérését az a támogatási összeget teljes egészében megkapja, a június 9- én leadott kérés esetén az összegből levonnak 25%- ot”, magyarázta az APIA igazgatója.

„Munkatársaink megfeszített tempóban dolgoznak, ugyanis a 2015-ös évre szóló kifizetések is folyamatban vannak, ezt hétvégenként, szombaton és vasárnap oldjuk meg. Valószínű a kérésleadás utolsó időszakában ezeken a napokon is lesz lehetőség a támogatási kérések leadására”, zárta tájékoztatóját Haschi András.

Forrás: voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy