Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

52 szállás és vendéglátó egység vehette át a Visit Harghita- Family-friendly tanúsítványt

 

Ötvenkét szállás- és vendéglátóhely tulajdonosai vehették át a Visit Harghita – Family friendly/családbarát tanúsítványt a kezdeményezés sajtótájékoztatóján, augusztus 5-én, szerdán, Székelyudvarhelyen.

A koronavírus-járvány okozta helyzet új kihívásokkal szembesítette a turizmusban dolgozó gazdasági szereplők csoportját, és a rendeletek majdnem lehetetlenné tették a turisztikai tevékenységek folytatását. Ez a turisztikai év az idegenforgalmi szolgáltatók számára a túlélésé. Tanúi vagyunk egy „más” turizmus kezdeteinek, amikor a teltház másodlagos szintre lép, és a látogatókkal teli szálláshelyek helyett a hangsúly a szolidabb, csendesebb egységekre esik.

Sőt, a csoportos utazásokkal ellentétben az emberek főleg családjukkal járnak kirándulásokra. Ennek köszönhetően, és figyelembe véve az egészségügyi előírásokat, áprilisban a Hargita Megyei Tanács és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) többek között egy hosszú távú kezdeményezést dolgozott ki, amely sarokköve lehet a turisztika újraindításának Hargita megyében.

A változó trendek és szabályok folyamatos figyelemmel kísérésével, valamint a helyi szakértők és vállalkozók véleményének meghallgatásával született a Visit Harghita – Family friendly/ családbarát kampány ötlete. Hargita megye mindig is népszerű célpont volt a családok számára, mivel itt lehetőség nyílik kikapcsolódni egészséges környezetben, a természet közelében, a tömegtől távol.

A Visit Harghita kezdeményezés célja a családos embereket idevonzani a megye szállás- és vendéglátóhelyeire (éttermek, szállodák, panziók), amelyek a családok igényeihez igazított szolgáltatásokat és programokat kínálnak. A családbarát igazolás megszerzéséhez a szállás- és vendéglátó egységeknek rendelkezniük kell a román idegenforgalmi minisztérium által kiállított osztályozási bizonyítvánnyal, és teljesíteniük kell a Visit Harghita – Family-friendly kritériumokat, a megfelelést a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ellenőrzi.

Bíró Barna Botond Hargita Megye Tanácsának alelnöke és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke szerint továbbra is javítani kell a turizmust, és a helyi közigazgatás feladata a helyi vállalkozók támogatása a lehetőségek szerint. “Örömmel látom, hogy az idegenforgalmi szolgáltatók pozitívan viseltettek a családbarát kezdeményezés iránt, amelyet azért hoztunk létre, hogy segítsük a szállás- és vendéglátó-ipari szolgáltatókat, akiknek az előző félévben részben vagy teljesen meg kellett szakítaniuk a tevékenységüket. Hargita megye számos olyan szolgáltatással várja azokat, akik családjukkal utaznak, amelyek kulcsszerepet játszhatnak a turisztikai célpont megválasztásában.”

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke úgy véli, hogy a Családbarát kezdeményezés nemcsak a szállást és az éttermeket javítja, hanem pozitív hatással lehet a megye más vállalkozásaira is.

A sajtótájékoztatón Răzvan Pascu, idegenforgalmi marketing szakértő is részt vett, aki, bár családjával többször járt már Hargita megyében, ez alkalommal új programokat próbált ki és helyszíneket látogatott együtt, egy csoport véleményvezérrel/ influnszerrel/együtt, amelyet eddig nem ismert. Hargita megyét hihetetlenül gyönyörű helynek tartja, és véleménye szerint ez az időszak kiváló lehetőséget jelent a románok számára a régió megismerésére. De ahhoz, hogy meggyőzzük őket a látogatásról, a megye által kínált programok élvezéséről és annak felfedezésére, hogy Hargita kiváló úti cél a családok számára is, először fel kell kelteni az egyének figyelmét. Pascu úr biztos abban, hogy a családbarát kezdeményezés nagy segítséget nyújt e cél elérésében.

Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az utóbbi években bekövetkezett veszteségek ellenére, és a koronavírus világjárvány által okozott nehéz időszakban is, a megyében a turizmus terén számos szinten előrelépés történt. Például az online képzésen és a tapasztalatcserén túl közel száz turisztikai programcsomagot fejlesztettek ki, amelyek elérhetők a Visit Hargita platformokon, részletes információkkal. Az egyesület igazgatója azt reméli, hogy a jövőben több szolgáltató csatlakozik a Családbarát kampányhoz.

A székelyudvarhelyi Septimia üdülőhelyen megrendezett díjátadó ünnepség alkalmából harminchárom szálláshely és tizenkilenc étterem kapott családbarát igazolást. A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás csapata továbbra is várja a jelölteket, mert tervük szerint az augusztus 5-i sajtótájékoztató hosszú távú országos kampány kezdete.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük