Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

8 august – Ziua Internaţională a Pisicii

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Dintre toate creaturile Domnului, există doar una care nu poate fi făcută sclava a biciului. Aceea este pisica. Dacă omul ar putea fi încrucișat cu o pisică, omul ar fi îmbunătățit, dar ar deteriora pisica.” (Mark Twain)

Ziua Internaţională a Pisicii este celebrată, din anul 2002, la inţiativa International Fund for Animal Welfare (IFAW) şi a altor organizaţii care se ocupă de drepturile animalelor. Pisicile viețuiesc împreună cu prietenii lor bipezi de mai bine de 9500 de ani, când se crede că a început procesul de domesticire a lor.

Potrivit site-ul daysoftheyear.com, deținerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătățirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietății și a depresiei stăpânului.

Pisica este renumită pentru torsul ei specific. Sunt multe teorii legate de acest tors: unii oameni de știință au susținut că este produs prin vibrarea corzilor vocale. Este considerat relaxant și cu un efect de calmare a durerilor acuzate de stăpân atunci când pisica este în preajmă și practică respectivul procedeu de tors Prezenţa unei pisici transmite o stare de calm şi linişte interioară. De asememnea, este bine cunoscut că ele simt când un om este bolnav şi sunt factori ai determinării energiei negative.

Studiile au demonstrat şi faptul că pisicile sunt capabile să înţeleagă sentimentele copiilor şi se pot adapta perfect acestora. În cazul problemelor emotionale, cei mici găsesc în animalul lor de companie un prieten bun, pe care îl iubesc şi de al cărui suport au nevoie.

În perioada Egiptului Antic acestea erau considerate zeități și divinizate de populația de atunci. Pisicile sunt animale de companie destul de ușor de îngrijit, dar o eventuală dresare a lor, ca în cazul câinilor, este aproape imposibilă din cauza personalității lor independente. Cu toate acestea, afinitatea dintre pisici și oameni este universal recunoscută, iar asta explică și numărul crescut de astfel de animale de companie la nivel mondial.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.