Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A pirotechnikusok ellenőrzött módon 90 darab lőszert semmisítettek meg

Foto: ISU Harghita

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szakemberei a csíkkarcfalvi speciálisan kialakított lőtéren 90 darab, az utóbbi három hónapban Hargita megye különböző zónáiban talált lőszereket és lőszerelemeket semmisítettek meg: 15 robbanófejet, két védekező gránátot, egy gránátvetőt és 72 töltényt.

A Hargita megyei tűzoltók a következő viselkedési szabályokra emlékeztetnek, hogy elkerüljük a fel nem robbant lövedékek által okozott baleseteket:

‼ Szigorúan tilos:

💣 lőszer kézzel vagy más tárgyakkal való megérintése;

💣 a földben vagy a felszínen található lőszerek ütögetése vagy mozgatása;

💣 lőszer tűzbe helyezése;

💣 robbanófejek vagy más alkatrészek szétszerelése;

💣gyerekeknek játszani bármely lőszerrel

💣 lőszerek felemelése, szállítása és elhelyezése helyiségekben vagy lakásokban.

‼ A lakosságot, különösen a gyermekeket, figyelmeztetjük, hogy a lőszer helyzetéből történő egyszerű elmozdítása kiválthatja a robbanást.

!! Felkérünk minden polgárt, akinek tudomása van fel nem robbant lőszerekről, hogy azonnal értesítse a helyi hatóságokat (polágrmesteri hivatal), a rendőrséget, a tűzoltókat, vagy sürgősen hívja a 112-es egységes segélyhívó számot.

!! Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy azon a területen, ahol robbanásveszélyes lőszermaradványok jelenlétét feltételezik, tilos:

💣embereknek járkálni

💣a kézi vagy gépi ásás

💣 a tűzgyújtás

💣járműveknek, embereknek vagy állatoknak megközelíteni az érintett területet

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük