A beteglátogatást ötperces időtartamra korlátozták a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházakban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházakban péntek óta csak ötpercnyi látogatás engedélyezett a megbetegedéseket megelőzendő,ugyanis a megyében több influenzás eset is előfordult és magas a virózisos estek száma is.

A csíkszeredai sürgősségi kórház vezetője,dr.Demeter Ferenc az AGERPRES-nek elmondta,hogy nem látogathatók a fertőző-és tüdőgyógyászati osztályra beutalt betegek és korlátozva van a kórház egyéb osztályaira beutalt páciensek látogatása is.

Demeter doktor arra kérte a betegeket és hozzátartozóikat,hogy szíveskedjenek betartani az előírásokat mindannyiuk érdekében.

Kérjük a látogatókat és pácienseket egyaránt,hogy tartsák be az előírásokat,kerüljék a csoportos és indokolatlan látogatásokat,mérsékeljék a látogatásaik gyakoriságát.Ebben az időszakban magas a fertőzés veszélye mindkét irányban,nyilatkozta Demeter dr.

A székelyudvarhelyi Kórházban is megelőző intézkedéseket vezettek be: a látogatás nem lehet több mint öt perc,a látogatóknak maszkot kell viselniük,nem léphetnek a kórház területére azok a látogatók akiknek felső légúti panaszaik vannak ,valamint kötelező a kézmosás a bemenetelkor és távozáskor,mondta a kórház igazgatója Lukács Antal.

A Hargita megyei kórházak korlátozták a látogatásokat,miután a Közegészségügyi Igazgatóság(DSP) erre őket felszólította tekintve,hogy a megyében négy influenzás esetet regisztráltak,ebből kettő H1N1 vírusos fertőzés és magas a virózisos és tüdőgyulladásos megbetegedések száma is.

Forrás:voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy