Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sportrendezvényeken őrködnek a csendőrök

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség csapatai biztosítják a rendet és fegyelmet a Csíkszeredában illetve Székelyudvarhelyen tartandó hármas ligás, Román bajnokság focimérkőzésein.

Szeptember 2- án, pénteken a csíkszeredai megyei stadionon kerül sor a Futball Klub Csíkszereda és Atletico Vaslui közötti mérkőzésre, szeptember 3- án pedig a székelyudvarhelyi városi stadion ad otthont az A.F.C. Székelyudvarhely és C.S.M. Roman közti mérkőzésnek, 17:00 órától.

A csendőrök jelen lesznek a stadionokon és környékén a közrend esetleges megzavarását okozó tevékenységek megelőzésére.

A csendőrség civilizált drukkolásra szólítja fel a szurkolókat, úgy a stadionban, mint azon kívül. Továbbá ne használjanak pirotechnikai eszközöket, amelyek használata nemcsak büntetendő, de a klubnak is károkat okozhatnak velük a szurkolók.

A 4/2008-as törvény alapján a közönségnek tilos:

  • szeszesital bevitele a stadionra, illetve ennek fogyasztása a stadion keretén belül, illetve ittas állapotban behatolni a stadionba
  • a belépő, a személyazonossági irat felmutatásának megtagadása a rendfenntartó erők kérésére
  • olyan feliratok, jelképek, plakátok, zászlók bevitele a stadionba, amelyek közerkölcsöt sértő, erőszakra-, diszkriminációra-, fajgyűlöletre buzdító szöveget, szimbólumokat, képeket tartalmaznak
  • petárdák, robbanó-, gyúlékony- illetve füstölgő anyagok bevitele a sportarénába
  • a megelőző testi ellenőrzés illetve a csomagok ellenőrzésének megtagadása
  • durva, sértő, vulgáris szavak bekiabálása, erőszakkal való fenyegetőzés
  • az arc eltakarása különböző ruhaneműkkel, a felismerhetőség megakadályozása
  • a sportaréna azonnali elhagyásának megtagadása a rendfenntartó erők utasítására
  • a játéktérre való jogtalan behatolás bármilyen módon

A résztvevőknek be kell tartaniuk a szervezők és rendfenntartók által hozott intézkedéseket a sportarénában, az oda- és elvezető úton egyaránt.

A rendfenntartó erők ezúton mondanak köszönetet a közönségnek a rendezvények alkalmával tanúsított megfelelő, lelkes és helyes viselkedésükért, és jó mérkőzést kívánnak!

Információs és Közszolgálati Iroda
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.