Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Átadták az uniós alapokból felújított csíkpálfalvi utat

 

Uniós alapokból újították fel a 123E jelzésű megyei utat, amely Csíkcsomortán, Csíkpálfalva és Csíkdelne községeken halad át a 12- es országúttal való kereszteződésig Csíkszereda irányába.

A május 23- i felavatáson jelen volt a három fenti község lakossága, továbbá Korodi Attila parlamenti képviselő, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ferencz-Salamon Alpár, Becze István és Dajka Tünde megyei tanácsosok, Ferencz Csaba, Csíkpálfalva község polgármestere, valamint Hargita Megye Tanácsának az útért felelős munkatársai, Chiorean Adrian vezérigazgató-helyettes, Pethő Zsuzsanna osztályvezető és Balázs Zoltán szerződésfelelős.

Ferencz-Salamon Alpár a megyei út felavatásakor kiemelte az együttműködés és a kitartás fontosságát, ami a beruházás sikeres végrehajtásához vezetett.

Chiorean Adrian aligazgató és a megyei utak adminisztrálásáért felelős osztály képviseletében Pethő Zsuzsanna és Balázs Zoltán a műszaki részletekről számoltak be, megemlítve, hogy a kivitelezés újrakezdése után számos lakossági kérés érkezett arra vonatkozóan, hogy ne emeljék meg az út szintjét, erre pedig újabb műszaki tervet kellett készíteni.

A beruházás végrehajtásának folyamata nem volt egyszerű: a kivitelező leállította a munkát, majd a megyei tanács megszüntette a munkálatok végrehajtására vonatkozó szerződést. Borboly Csaba kiegészítette mondván, hogy a nehézségek ellenére a munkálatokat sikerült befejezni.

Korodi Attila elmondta, hogy hetente többször is jár ezen az úton és örömét fejezte ki, hogy a felmerült nehézségek ellenére a beruházás befejeződött. A lakosok jó úton haladhatnak a település falvai között, vagy csodálatos környezetben gyakorolhatják a sportot, mindehhez kitartásra, együttműködésre és uniós forrásokra volt szükség.

Csíkpálfalva polgármestere, Ferencz Csaba elmondta, hogy fontos útszakaszról van szó, a forgalom jelentősen megnő a pünkösdi búcsú, vagy az ezer székely leány napja alkalmából, amikor az emberek ezt az utat választják, hogy a csíksomlyói dombra eljussanak. Az út jelentősége annál is nagyobb, mivel megkönnyíti a helyiek és a vendégek mozgását.

Becze István megyei tanácsos elmondta, hogy a munkálatok megvalósításában az érintettek pozitív hozzáállása, a finanszírozási források azonosítása és az európai alapokhoz való hozzáférés ugyanolyan fontos szerepet játszott.

Főtisztelendő Csintalan László főesperes, csíkdelnei plébános a közösség nevében köszönetet mondott a beruházásért minden érintettnek, és megáldotta az utat.

Az avatóünnepséget a csíkpálfalvi Márton Ferenc iskola diákjainak műsora színesítette, akiket Fehér Ilona tanárnő koordinált.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.