Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elektromos kerítést szereltek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház köré

 

Március 27-én egy szakosodott cég villanykerítést telepített a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház köré, az intézmény udvarára gyakran behatoló medvék távoltartása érdekében.

A berendezés kábeleit 600 méter hosszan szerelték fel, figyelmeztető panelekkel ellátva. Az egyelőre csak román nyelvű feliratú táblákat 50 méterenként helyezték el a kórház hátánál, a páciensek és a kórházi személyzet által frekventált helyeken pedig 40-50 méterenként. Következnek a magyar feliratú táblák is.

A szakosodott cég képviselője szerint a berendezésben lévő áramerősség nem veszélyezteti az emberek vagy állatok életét, és nem okoz sérülést. A szakosodott cég tapasztalatai azt mutatják, hogy az elektromos kerítés távol tartja a medvéket, az állatot az elektromos impulzusok ijesztik meg, és nem tér vissza erre a helyre.

„Az elektromos kerítés telepítése 2600 lej volt, és szükséges volt, mert a medvék rendszeresen bejártak a kórház udvarába. Nem okoztak incidenseket, de ez az elővigyázatosság szükséges volt a betegek és a személyzet védelme érdekében, ”mondta dr. Konrád Judit, a kórházi vezető.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük