Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Először indul a “Kiserdész” program: “Aki fát ültet, az reményt ültet!”

„Kiserdész” program, III. és IV. osztályos tanulóknak

Június 10-én, a gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskolában Borboly Csaba megyei tanácselnök, László Csongor, egyesületi igazgató, iskolai képviselők és a program partnerei jelenlétében 150 fenyőfa csemetét adtak át a tanulóknak.

A program célja, hogy a hallgatók tudatosítsák a fenyőpalánták ültetésének és gondozásának fontosságát, ami hozzájárul a környezetbarát mentalitás kialakulásához.

“Az erdő folyamatosan megújuló erőforrás, amely a jövő generációi számára hasznos lesz. Építsünk tehát egy zöld megyét, és ezt úgy tehetjük meg, hogy elültetjük a gyermekekben a természet és a környezet iránti szeretetet”- értékelte Borboly Csaba.

László Csongor, az ADI Hargita igazgatója megemlítette, hogy a Kiskertész program mintáját követve és a Kelet-Erdélyi Erdőtulajdonosok és Adminisztrátorok Szövetségének javaslatára felmerült egy új program elindításának ötlete, amely nemcsak a zöldalap, hanem a diákok szempontjából is fontos.

A “Kiserdész” program iránti érdeklődés bizonyítéka, hogy a megye 32 iskolájából 1950 diák vett részt, élen jár a gyergyócsomafalvi iskola, amelyen belül hagyománya van a környezetvédelmi programoknak.

A diákok nagyon lelkesen fogadták ezt a programot, számukra fontos, hogy minél több csemetét ültessenek el, és ezáltal egészséges környezetben éljenek.

A kis erdészeknek egy év alatt lehetőségük lesz megnézni az átadott csemete fejlődését, amelyet később elültetnek, hozzájárulva ezzel az erdők frissítéséhez.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük