Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Bemutatták a csíkszeredai kórház új gazdasági igazgatóját

 

 

A minőségi egészségügyi szolgáltatások biztosítása a Csíkszeredai Sürgősségi Megyei Kórház tevékenységében állandó, és ebből a célból meghatározó szerepet játszik az egészségügyi, nem utolsósorban az adminisztratív személyzet. A szeptember 13-i megyeházán tartott sajtótájékoztatón bemutatták László Botond személyében a megyei kórház új gazdasági igazgatóját.

Az eseményen jelen levő megyei tanácselnök, Borboly Csaba, gratulált az új igazgatónak és azt mondta: “évről évre a kórházi egység nehézségekbe ütközött a megyei önkormányzat által elkülönített pénz elköltésével, és a kórház vezetői csapatának kiegészítésével reméljük, hogy orvoslódnak ezek a hiányosságok, növekedik a nyújtott orvosi szolgáltatások minősége és hatékonyabbá válik a kórház munkája”. Borboly Csaba emlékeztetett arra, hogy a megyei önkormányzati intézmény tartós tevékenységet folytat annak érdekében, hogy az Országos Befektetési Tanácstól, az Országos Helyi Fejlesztési Programon keresztül pénzalapokat hívjon le, illetve uniós alapokat a megyei kórház sürgősségi osztályának kiterjesztésére, valamint a csíksomlyói fertőző- és tüdőgyógyászati osztály elköltöztetésére. Borboly Csaba elmondta, hogy a városrendezési tervnek köszönhetően, amiért köszönet illeti Csíkszereda polgármesterét Ráduly Róbertet, a kórház épülete mögötti téren két új épület épül, amely a fent említett két osztályt fogadja be. Végül, de nem utolsó sorban, szeretnék megerősíteni a távfűtési rendszert, összekapcsolni a főépülettel, majd a kórház további, a város területén található osztályait ideköltöztetni. A helikopter leszállópályát uniós alapokból szándékoznak megépíteni. “Nagyra törő terveink vannak, azt akarjuk, hogy a kórház megyei klinikává váljon, és ebben az értelemben ki kell terjeszteni tevékenységét, kutatási tevékenységeket folytatni, ehhez megfelelő laboratórium kialakítása szükséges. Hét évig a kormány nem utalt pénzeszközöket befektetésre, csak orvosi berendezésekre. Szükségünk van egy változásra, ezért arra kérjük a kormányt, hogy pénzeszközöket bocsásson rendelkezésre, hogy minőségi egészségügyi szolgáltatásokat nyújtson azoknak, akik kórházi szolgáltatásokat igényelnek “- mondta a megyei önkormányzat elnöke.

Dr. Konrád Judit, a kórház vezetője elmondta, hogy a Csíkszeredai Kórház fejlesztési folyamatban van, és erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy támogassák a szakirányú orvosok munkáját a megfelelő orvosi berendezések és felszerelések biztosítása által.

Tánczos Barna szenátor gratulált az új gazdasági igazgatónak, és megjegyezte, hogy az igazgatási személyzet fontos szerepet tölt be a minőségi egészségügyi szolgáltatások biztosításában. Azt mondta, hogy a betegek csak az orvosi szolgáltatásokhoz kapcsolódó felszínt látják, kapcsolatba kerülve az orvosukkal és ápolókkal, de emögött ott van a gazdasági és adminisztratív munkával foglalkozó személyzet. Az új gazdasági igazgató küldetése fontos feladat, sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a vezetés, mivel a szigorúan adminisztratív feladatok mellett nap mint nap hozzájárul a betegek jólétéhez.

László Botond azt mondta, örömmel csatlakozik egy olyan csapathoz, amelynek tevékenysége középpontjában az ember áll, és reményét fejezte ki egy jó együttműködésben a megyei tanáccsal, az egészségbiztosító házzal és kormánnyal. Úgy véli, hogy az új feladatok kihívást jelentenek, és reméli, hogy munkája eredménye hamarosan látható lesz.

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük