Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Folytatódik a tömbházszigetelés Borszéken

A borszéki városháza a napokban jelentette be, hogy újraindult a tömbházak hőszigetelési programja, a szükséges forrást egyelőre a helyi költségvetésből biztosítják. Az üdülőhelyen még három épület felújítása van hátra, az egyiken megkezdődnek a munkálatok.

„A korábbi években, az Országos Hőszigetelési Program keretében, hat tömbház termikus rehabilitációját sikerült elvégezni. A munkálatok a külső szigetelést, valamint a nyílászárók cseréit tartalmazták. A 2,66 millió lejes beruházás költségeit 50%-ban a román kormány finanszírozta, 30%-ot az önkormányzat biztosított, míg a lakótársulások önrésze 20% volt. A felújítások sora ezzel egy időre leállt, hiszen nem sikerült ilyen célra kormányzati forrásokat lehívni, illetve az idén erre a célra kiírt PNRR-programból sem jutott támogatás a városnak” közölte Borszék Polgármesteri Hivatala.

A holtpontról való kimozdulás érdekében döntött úgy a városvezetés, hogy egy tömbház hőszigetelését saját forrásból oldja meg, ezzel kapcsolatban fogadott el határozatot a városi önkormányzat júliusi soros ülésén.  Az E3-as tömbházról van szó, ennek energetikai felújítása kezdődött el a napokban. A beruházás értéke 520 ezer lej, ennek 15%-át, azaz 78 ezer lejt kell majd kifizetniük a lakosoknak 24 havi részletben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.