Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aláírták a kivitelezési szerződést a Csíkszeredai Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységének bővítésére és korszerűsítésére

 

Korszerű gépekkel és eszközökkel szerelik fel Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységét. A tervezési és kivitelezési szerződést szerdán, szeptember 28-án írták alá az Országos Befektetési Vállalat bukaresti székhelyén. Az aláíráson jelen volt Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, Cseke Attila fejlesztési miniszter, Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„Sok évvel ezelőtt javasoltam Hargita Megye Tanácsnak, hogy a csíkszeredai kórház fejlesztését az Országos Befektetési Vállalat (CNI) finanszírozásával valósítsák meg. Bár hosszú folyamat volt, a szerződés aláírása óriási előrelépés. Örülök ennek a megvalósításnak. A csíkszeredai sürgősségi kórház egy új épületet kap, a legkorszerűbb berendezésekkel felszerelve, a jelenlegi épületet pedig felújítják, külön gyermek- és a felnőtt sürgősségi osztályokkal. A beruházás biztosítja a betegellátás minőségének emelkedését, ami nemcsak a város, hanem a megye minden lakója számára előnyös.”- nyilatkozta Tánczos Barna miniszter.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette, hogy a sok éves munka eredménye az elkövetkező években látványos lesz. Mint mondta a Nagy Laji-dombjaként ismert terület építőteleppé változik, a korházat érintő beruházásoknak köszönhetően. A megyei tanács elnöke szerint az épület korszerűsítése és bővítése mellett új eszközök is lesznek az osztályon és a szakembereknek köszönhetően jelentős mértékben növekszik majd a régió egészségügyi ellátása.

Augusztus végén aláírtak egy másik szerződést is, amely a jelenleg Csíksomlyón működő tüdő- és fertőző betegségek osztálya számára új kórházépület tervezési és kivitelezési munkálatairól szól. A most aláírt szerződés értéke meghaladja a 70 millió lejt, amelyből Hargita Megye Tanácsa önrésze 3,7 millió lej. A sürgősségi osztály jelenleg kis helyen működik mindössze 14 ággyal. A betegek évente növekvő száma is indokolja a bővítést és felújítást, míg 2016-ban jóval több, mint 25 ezer beteget kezeltek az osztályon, addig 2019-ben már több mint 28 ezren voltak az osztályon. A jelenlegi 668 négyzetméter helyett a majdani, több emeletes egységben már több mint 8000 négyzetméteren fog zajlani a tevékenység, ahol orvosi képalkotási részleg is helyet kap.

  • információk és fotók Hargita Megye Tanácsának sajtóirodájaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.