Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aláírták az együttműködési megállapodást Csíkszeredát és a szomszédos felcsíki falvakat elkerülő út megtervezéséről

 

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere és Cristian Pistol, a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) vezérigazgatója szerdán, január 12-én Bukarestben aláírták a partnerségi megállapodást Csíkszeredát és a szomszédos felcsíki falvakat elkerülő út megtervezéséről.

Hosszú távon a majdani A8-as autópályához való gyorsforgalmi csatlakozást segíti elő az a 19,1 kilométeres, 578-as európai útból Zsögöd előtt leágazó és Csíkrákos előtt visszacsatlakozó terelőút, melynek kivitelezése legkorábban 2024-ben kezdődhet.

A Csíkszereda „félkörgyűrűjének” is tekinthető fejlesztés több mint tízéves, de az évek során megrekedt beruházás. Csíkszentkirállyal, Csíkcsicsóval, Madéfalvával és Csíkrákossal partnerségben, valamint az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően tavaly sikerült kimozdítani holtpontból, és Korodi Attila polgármester a közútkezelő társaság vezérigazgatójával, Cristian Pistollal tegnap írta alá a tervezésre vonatkozó (a megvalósíthatósági tanulmányt aktualizáló és a kivitelezési tervezést is magában foglaló) partnerségi megállapodást.

Az útvonal teljes hossza 19,1 km, Csíkszeredát nyugatról, Csicsót és Madéfalvát keletről megkerülve Rákos alatt csatlakozik vissza az európai útba, és hosszú távon ennek a folytatásaként képzelik el a Csíkszeredát Gyergyószentmiklóssal, valamint az A8-as autópályával összekötő gyorsforgalmi utat. A kivitelezés tucatnyi híd építését is magában foglalja, valamint három vasúti felüljárót is.

Lehet, hogy egy kép erről: térkép és szöveg

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.