Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elkezdődött a Hargita megyei magyarok átverése a magyarországi választásra

Egy ideje ismételten feltűnik egy Zsigmond Barna Pál nevű szereplő, egykori és elméletileg jelenlegi magyarországi diplomata, aki a Fidesz tagja, és aki bebarangolja Székelyföldet, szavazatokat gyűjtve magyarországi pártja számára.

Megbeszélést folytatott udvarhelyszéki polgármesterekkel, Bíró Barna Botond megyei tanács alelnökkel, akivel, elmondása szerint megvitatták a térség magyar közösségének aktuális és közös problémáit.

Külön találkozott Szentegyháza polgármesterével, Lőrincz Csabával és Székelykeresztúr polgármesterével, Koncz Hunor Jánossal.

Meglátogatta a székelyudvarhelyi Demokrácia Központot is

Elment a székelyudvarhelyi Szent Miklós Plébániára is Mátyás Károly főesperes kíséretében

Találkozott Gálfi Árpáddal, Székelyudvarhely polgármesterével is, aki ezt követően hivatalos Facebook-oldalán közzétette Zsigmond Barna Pál erdélyi jövetelének kvintesszenciáját, azaz a magyar állam által az elmúlt időszakban tett lépések üzenetének bruttó változatát: „A tegnap esti megbeszélés után egy fontos dologban megegyeztünk: minden magyar állampolgárnak joga és kötelessége a regisztráció és a szavazás, mert a választási eredmények nemcsak Magyarországot, hanem az egész magyar nemzetet érintik. Minden székelyudvarhelyit, minden székelyföldi testvért arra kérek nyíltan, hogy határidőig regisztráljanak és szavazzanak a következő választáson.”

És ki tudja még hány helyen járt a Fidesz küldötte ilyen választási üzenetekkel, amelyek a magyar választópolgárokat hivatottak átverni Hargita megyében. Miért mondjuk, hogy ez csalás? Leegyszerűsítve: azokat, akik Magyarországról jönnek találkozni potenciális romániai magyar nemzetiségű szavazókkal, csak akkor sétáltatják romániai magyar politikusok, ha azok Orbán pártjából származnak, a többieket mellőzik. Így a Hargita megyei magyar választópolgár elé egy bizonyos politikai választási lehetőség kerül, amelyre szavazni kell, és ezt a manipulációt csalásnak hívják.

A magyarok megtévesztése annál is csúfabb, mert nem a külföldre küldött magyar választási ügynökökről beszélünk, hanem a magyarok helyi választott tisztségviselőiről, akik ahelyett, hogy tisztelnék honfitársaikat, és minden magyarországi politikai lehetőséget bemutatnának, hogy válasszon ki, amit akar, részt vesznek ebben a manipulációban.

Ezelőtti magyarországi választásokon az a hír járta, hogy a Hargita megyei magyarok pénzt kaptak volna, hogy egy bizonyos párta szavazzanak, de ki vizsgálja ki ezt a gyanút? Azok a román hatóságok, amelyek nem képesek kideríteni milyen csalás folyik a romániai választásokon?

Sajnálatos, ahogy a hargitai magyarokat manipulálják, akik nem férnek hozzá minden információhoz, amihez egy választónak hozzá kellene jutnia, mert az Orbán által nem kedvelt magyar sajtó is megsemmisült. Olyan ez az egész, mint egy diktatúrában ezen a magyarországi választáson. Nem is tudjuk, miért rendeznek választásokat, ha egyértelmű, hogy ez nem demokrácia, és az nyeri meg a választásokat, akinek meg kell nyernie.

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.