Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elkezdődött a próbanépszámlálás

2022 első félévében Romániában népszámlálásra kerül sor, amely esemény első ízben történik túlnyomórészt online.

Szórólapom kézbesítésével vette kezdetét március 10-31 közötti időszakra tervezett próbanépszámlálás, ami a 2022-re halasztott országos népszámlálást előzi meg.

“Megkezdődött az Országos Statisztikai Intézet által kiadott szórólapok terjesztése azoknak a háztartásoknak, amelyek szerepelnek a véletlenszerű kiválasztást követően összeállított listán. A röpcédulákat a számlálóbiztosok terjesztik.

Az információk szerint a véletlenszerűen kiválasztott személyek 2021 március 10- 16 között online is nyilvántartásba vehetik magukat a https://rpl.insse.ro oldalon, sőt a járványhelyzetre való tekintettel a statisztikai intézet kifejezetten ezt a módszert javasolja. Akiknek nincs lehetőségük az online számbavételhez, azokat március 22-31 között személyesen keresik fel az összeírók. Ők a statisztikai intézet által kiadott fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és a lakóknak kötelességük nyilatkozni”, közli Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.