Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elkezdődött a borszéki kultúrház felújítása

 

A napokban kezdődött a borszéki kultúrház épületének helyreállítása. A beruházás egy 39 millió lej értékű integrált fejlesztési projekt része, amely a Regionális Operatív Programon keresztül valósul meg.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a városban több középületet is felújítanak, szociális lakásokat építenek, és további infrastrukturális beruházásokat hajtanak végre.

A kivitelezéssel megbízott bukaresti cég a napokban kezdte meg a munkálatokat, az első ütemben a megrongálódott építőelemek bontását vagy tisztítását végzik.

A 2,4 millió lej értékű munkálatok megkezdésére a minap adták ki a megbízást.

Az épület szabadidős villának épült, a háború utáni időszakban pedig kultúrotthonként működött. Jelenleg használaton kívül van.

A műemléképület a Hétvezér sugárúton helyezkedik el. A helyreállítás után kulturális központként funkcionál, amelyen keresztül népszerűsítik a helység történelmét, valamint a több évszázados múltra visszatekintő fürdőhagyományt. Az elvégzendő munkák típusa: az érintett területeken konszolidációs, rehabilitációs munkák, valamint a meglévőkhöz hasonló jó minőségű anyagokkal végzendő belső és külső javítási munkák. A munkálatok összértéke 2,4 millió lej.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.