Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ma, február 24-én megkezdődött az oktatási rendszerben dolgozó személyzet oltása

 

A Covid-19 elleni védőoltás országos koordináló bizottsága (CNCAV) arról tájékoztat, hogy az oktatási rendszerben dolgozó személyzet beoltható az AstraZeneca szérummal (55 éves korig) és Pfizerrel (ez utóbbi 56 év feletti személyeknek is ajánlott).

Az oltásra az előjegyzés az oktatási intézményeken keresztül történik. A személyzet kérelmeit az iskolai tanfelügyelőségek központosítják, és továbbítják a közegészségügyi igazgatóságoknak, a két korosztályra bontott személyek névleges listáját.

Ezen a héten kiegészítésképpen 242 személyt oltanak be a Hargita megyei oktatási rendszerből: 112 ötvenöt év feletti és 130 ötvenöt év alatti személyt.

A Hargita Megyei Főtanfelügyelőség székhelyén február 22-én, hétfőn találkozót tartottak az oktatási egységek igazgatóival, ahová meghívták Dr. Tar Gyöngyi asszonyt, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatóját, hogy az egységek igazgatóival mind az iskolákban történő tesztelésről, mind az oltásról tartsanak megbeszélést.

“Konstruktív párbeszéd volt a megye, de különösen az iskolák járványügyi helyzetének ellenőrzés alatt tartása szempontjából. Csütörtökön új videokonferenciát tartunk az oktatási egységek igazgatóival, és örülünk, hogy az oltási szándék napról napra növekszik a tanárok körében”- mutatott rá a tanfelügyelő- helyettes.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.