A lakosság számának változása befolyásolja az önkormányzati tanácsosok számát

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A lakosok számának függvényében három Hargita megyei településen növekedni fog az önkormányzati tanácsosok száma, míg két településen csökken ez a szám. Hargita megye prefektusának kabinetfőnöke, Adrian Panescu nyilatkozatban közölte, hogy Gyergyóban, Etéden és Csíkszentgyörgyön nőni fog, Gyergyóhollón és Homoródszentmártonban csökkenni fog a tanácsosok száma.

Gyergyószentmiklóson 17-ről 19-re, Etéden 13-ra, Csíszentgyörgyön 13-ról 15-re emelkedik az önkormányzati tanácsosok száma. Gyergyóhollón 1.500 alá csökkent a lakosok száma, ezért 11-ről 9-re csökken a tanácsosok száma, míg Homoródszentmártonban az eddigi 13 helyett 11 lesz a számuk, mert a lakosság lélekszáma 3.000 alá csökkent.

Adrian Panescu leszögezte, hogy a tanácsosok számát prefektusi rendelet határozza meg az érvényben levő törvények szerint, a Megyei Statisztikai Igazgatóság 2016 január 1-jei lakosság lélekszámára vonatkozó adatai alapján.

Az idézett forrás szerint a prefektusi hivatal menetrend szerint halad a 2016 júniusi helyhatósági választások előkészületeiben. Mint Adrian Panescu elmondta, kijelölték a megyei technikai választási bizottságot, meghatározták a megyei önkormányzat és helyi önkormányzatok tanácsosainak számát, elindult a választási bélyegzők megvásárlásának eljárása a helyi választókerületek, valamint a megyei választókerület számára és biztosítva van egy irodahelyiség a Hargita Megyei Választási Iroda számára.

Forrás: administratie.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy