Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az elmúlt héten csökkent a medvék eltávolítására irányuló beavatkozások száma Hargita megyében

 

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség arról tájékoztat, hogy az elmúlt hát folyamán csökkent a medvék eltávolítására irányuló beavatkozások száma.

Ha az elmúlt hetekben legalább 15 hívást regisztráltak lakott területek környéki medvék bejelentésére, akkor az elmúlt héten már csak 6 hívás érkezett a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőséghez a 112-es számon keresztül Bélbor, Maroshévíz, Homoródfürdő, Gyergyószentmiklós és Kirulyfürdő településekről.

A járőrök minden esetben egy ideig még a helyszínen tartózkodtak, hogy meggyőződjenek a veszély elhárulásáról. A beavatkozó csoport a 81/2021 sürgősségi kormányrendelet előírásai szerint annak közigazgatási-területi egységnek a polgármesteréből/alpolgármesteréből, ahol az esemény történt, egy állatorvosból, a vadászegyesület képviselőjéből és csendőrből áll. A beavatkozások során kár vagy egyéb esemény nem történt.

Az év eleje óta 216 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrségi Felügyelőség Diszpécseri Irodája szintjén, a 112-es számon keresztül, amelyeken keresztül medve lakott területre történő behatolását jelezték. Minden esetben beavatkozási csapatot küldtek  a helyszínekre.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.