A tömbházak szigetelése 2016-ban is a beruházási prioritások közt szerepel Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tömbházlakások szigetelése 2016-ban is a beruházási prioritások közt szerepel Csíkszeredában a pénteken megszavazandó költségvetési listán.Antal Attila,polgármesteri hatáskörrel felruházott alpolgármester elmondta,hogy az idei költségvetés 147 millió lej amelyből majdnem 57 milliót városi beruházásokra fordítanak.

Ebből 10 millió lejt 29 tömbház szigetelésére fordítanak,amelyeknél a szigetelési munkálatok már 2015-ben megkezdődtek és véget kell érniük 2016 június 30-áig.Egy óvoda építése is tervben van a Malom térnél és egy tornaterem a Művészeti Liceumnál.Továbbá több óvoda,iskola és bentlakás hőszigetelésére vonatkozó megvalósíthatósági terv elkészítését is célul tűzték ki,hogy a város fel legyen készülve uniós finanszírozású pályázatok benyújtására.

A beruházások listáján szerepel még két lakónegyed rehabilitálása, utak feljavítása,az autóbuszállomás épületének felújítása,új piaccsarnok építésének megkezdése.

Antal Attila szerint ebben az évben meg szeretnék duplázni a városban felszerelt ellenőrző kamerák számát elérve az 50 darabot mert hatékonyaknak bizonyultak úgy a bűnözés megelőzése szempontjából mint ezek nyomozásában is.Ideális lenne élő felvételek monitorizálását megvalósítani,amiről elvi megbeszéléseket már folytattak is a városi és Hargita megyei Rendőrséggel.

A polgármesteri hatáskörrel felruházott alpolgármester elmondta,hogy a beruházási tervek szerepelnek a költségvetésben de a kivitelezés és megvalósítás nagyban függ úgy a saját apparátustól mint a külsősökkel való együttműködéstől,a tervezőktől a kivitelezőkig.Csíkszereda megyei jogú város költségvetését pénteken,a helyi tanács soros ülésén bocsátják szavazás alá.

AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy