Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Növekedőben a parajdi sóbánya látogatóinak száma

Nőtt a parajdi sóbánya látogatóinak száma a tavalyhoz viszonyítva és további növekedés várható tekintettel a vakációra.

A parajdi sóbánya technikai igazgatója, Sebestyén József Agerpresnek tett nyilatkozata szerint az idén 35.000- el nőtt a turisták száma, a 2015 július 15- ig számlált 172.000- ről 207.330- ra emelkedett az idei év azonos periódusában.

Vasárnap, július 17- én jegyezték az idei szezon rekordját, amikor egy nap alatt 5.500 személy ereszkedett le a bányába kezelés, illetve kikapcsolódás céljával. Sebestyén József ennek a rekordnak a megdöntését reméli, ami nem kizárt, ugyanis a tavaly volt olyan nap, amikor több mint 6.000 személy látogatta meg a bányát egy nap alatt. A turisták száma az időjárás függvénye. A bányalátogatók számának átlaga 3.000- 4.000 személy között mozog naponta.

A kikapcsolódni vágyóknak vagy a kezelést végző személyeknek egy sor időtöltési lehetőség áll rendelkezésére. A 120 méteres mélységben található tárnában játszóterek, 3D mozi, alkotóterek várják a látogatókat. Asztaliteniszezésre, tornatanár által vezetett tornázásra van lehetőség, a torna során több sós levegő belélegzésére adódik lehetőség. Az internetrajongóknak szabad hozzáférést biztosítanak a világhálóhoz, aki szeretne teázni vagy esetleg ebédelni megteheti a kávézóban illetve az étteremben.

A napozásra vágyók a két éve megnyitott, legnagyobb sósvizű strandot vehetik igénybe, amely nagy vonzerővel bír a Parajdra látogatók körében. Naponta 800- 1.000 turista látogat a reumás megbetegedésekre ajánlott strandra az időjárástól függően, tájékoztatott Sebestyén József.

A parajdi sóbánya a római időkre vezethető vissza, a korabeli dokumentumokban az „amfiteátrumszerű fejtésként” emlegetik.

Parajd közelében található a ’Sóhegy’ nevű földtani rezervátum, amely nemzeti érdekű védett terület. 60 hektáros kiterjedésű területén romániai viszonylatban egyedi, ritka növényfajok élnek.

AGERPRES
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.