Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hamis személyazonosságot adott meg a büntetés elkerülése érdekében, de eljárás indul ellene

A szóban forgó személyt, egy 24 éves brassói férfit a Hargita megyei rendőrség Homoródalmáson találta a közúti forgalomban, nem volt gépjárművezetői jogosítványa, a járműnek nem volt érvényes műszakija, sem kötelező biztosítása.

2020 október 26-án a Hargita megyei rendőrség bűnügyi eljárást indított egy brassói házaspár ellen, 24 és 26 évesek, hamis személyazonosság bűncselekményének elkövetése miatt.

Tulajdonképpen, folyó év október 19-én, a férfit igazoltatta a rendőrség a közúti forgalomban Homoródalmás területén, az ellenőrzés során a férfi azt nyilatkozta, hogy nincsenek nála a személyazonossági iratai, és egy ismerőse személyazonossági adatait adta meg.

Ugyanakkor, annak érdekében, hogy a szolgáltatott adatok valósnak tűnjenek, a vele utazó felesége is egy másik nő adatait, pontosabban a férje által megjelölt ismerős feleségének adatait adta meg.

A rendőrség megállapította, hogy a személygépkocsinak nincs kötelező biztosítása, nincs érvényes műszakija, így bevonták az autó forgalmiját és a rendszámtábláit.

Később az is kiderült, hogy a valódi személyazonosságú férfinek nincs is jogosítványa.

A rendőrök a házaspár ellen bűnügyi eljárást indítottak hamis személyazonosság megadásáért, a férfi nevére jogosítvány nélküli vezetésért is.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük