Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kerékpár Akadémia Csíkszeredában

Európa első kerékpáros akadémiáját nyitja meg Csíkszeredában Novák Eduárd paralimpiai bajnok, melynek célja a következő 12 évben a kiválasztott 50 gyermekkel a kerékpársport fellendítése és profi szint elérése, áll az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

A Novák Cycling Academy hivatalos elindulása csütörtökön, június elsején, gyereknapkor lesz, az eseményre 11:00 és 13:00 óra között  Csíkszeredában egy gyerekek számára kiírt kerékpáros ügyességi versennyel. Az eseményre, amelyre a  Majláth Gusztáv Károly téren kerül sor minden amatőr és profi sportolót szeretettel várnak.

​„Tizenhét gyerek már beiratkozott az Akadémiára. Az első évben harminc sportolóval fogunk indulni, ezt a számot pedig évről-évre bővítjük, egészen addig, amíg elérjük az ötven főt. Az akadémia egy fontos projekt a hazai kerékpársport fellendítésében és a sportág jövőjét nézve is, reméljük, hogy példánkat a Románia megyéiben működő kerékpárklubok is követik majd. Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata és polgármesteri hivatala, valamint Hargita Megye Tanácsa mögénk állt és támogat, hiszen ők megértették azt, mekkora előnye származhat a térségnek és az itt lakóknak egy hasonló Akadémia működésével” – mondta Novák Károly Eduárd, Románia egyetlen paralimpiai bajnoka.

A Novák Akadémia sportolói nem csak a sportág terén kapnak kiváló kiképzést, hanem mentális és szociális téren is fejlődhetnek megfelelő szakemberek bevonásával. Az egészséges életre való nevelést szem előtt tartva a gyerekek olyan ismereteket is elsajátíthatnak, melyek elengedhetetlenek a helyes táplálkozás és a testi-szellemi egészségük megőrzésében. Ugyanakkor a sportolókat megtanítják felkészülni fizikailag és mentálisan is az edzésekre, valamint a versenyekre.

A Novák Cycling Academy hivatalos elindításával egyidőben bemutatkoznak a szurkolóknak Románia egyetlen kontinentális kerékpárcsapatának tagjai is.

A csíkiak nevet is váltanak Tusnad DRAG Cycling Team-re, miután egy bolgár kerékpárgyártó céggel szerződéskötésre került sor. A csapat tagja lett az orosz Leonid Krasnov (29 éves) és három argentin válogatott, Hugo Velaszquez (24 éves), Facundo Lezica (25 éves) és Ruben Ramos (24 éves).

Az elmúlt években pro-kontinentális csapatoknál is versenyző Krasnov már a TDCT színeiben is kimagaslóan teljesített, az elmúlt héten a Gemenc Nagydíj utolsó szakaszán a második helyen ért célba. A kontinentális csapatnak még tagja Novák Károly Eduárd (40 éves), Sebestyén Szabolcs (25 éves), László Péter (18 éves), Szabó Norbert (23 éves) és Bartha Csaba (23 éves). Technikai stáb: Cristiano Valoppi (sportigazgató), Csikcsáky Tamás és Lázár Nándor (szerelők és sportigazgató-helyettesek).

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.