Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vasúti baleset Hargita megyében. Egy férfi életét vesztette, egy nőt pedig kórházba szállítottak SMURD helikopterrel

 

 

Vasúti baleset történt kedd reggel Csíkrákoson. Egy ember meghalt, egy másikat SMURD helikopter szállított kórházba. A Brassó – Gyergyószentmiklós útvonalon közlekedő Regio 4501-es vonat és egy személygépkocsi érintett.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az ütközésnek két áldozata van, egy 33 éves férfi, aki életét vesztette, és egy 27 éves nő, akit stabilizálás után a marosvásárhelyi SMURD helikopter vett át. Mindkét sérült a roncsok közé szorult.

A helyszínen a csíkszeredai katonai tűzoltók avatkoznak be tűzoltóautóval, egy műszaki mentőautóval és SMURD mentőautóval.

A vasúti forgalom le van állítva.

„Az első vizsgálatok során megállapították, hogy Csíkrákoson a Brassó – Gyergyószentmiklós irányába közlekedő Regio vonat elütött egy 33 éves csíkdelnei férfi által vezetett személygépkocsit, amely az útjelző táblával ellátott vasúti átjárón akart átkelni. Az ütközés következtében a sofőr meghalt, az autóban utazó nő pedig testi sérüléseket szenvedett” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

A kutatás tovább folyik az esemény összes körülményének pontos megállapítása érdekében.

ISU Hargita frissítése:

A vasúti forgalom újraindult, a sérült továbbra is a baleset helyszínén tartózkodik a megyei mentőszolgálat mentőautójában, orvos stabilizálja.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.