Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei rendőrök akciója az erdészeti bűncselekmények megelőzése és leküzdése érdekében

 

  • Illegális fakitermelés miatt pénzbírsággal sújtott egy gazdasági szereplőt a rendőrség, valamint 85 köbméter tűzifát foglalt le.

„A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrei 2023. április 20-án a Hargita Megyei Erdőőrség szakembereivel együttműködve akciót folytattak az erdészeti területen elkövetett törvénytelen cselekmények megelőzése és leküzdése érdekében.

Az akció fő célja a faanyag kitermelése, tárolása, feldolgozása és forgalmazása területén folytatott illegális tevékenységek leküzdése, valamint az adóelkerülés területén elkövetett jogellenes tevékenységek megelőzése és leküzdése volt.

A 171/2010-es törvény előírásainak be nem tartása miatt 10.000 lej pénzbírsággal sújtottak egy fafeldolgozással foglalkozó céget. Ugyanakkor 85 köbméter tűzifát is elkoboztak, amelynek értéke 12.800 lej”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

A Hargita megyei Rendőrfőkapitányság fellépésének fő célja az állam gazdasági és pénzügyi érdekeinek védelme, valamint az erdőgazdálkodás és az adóelkerülés területén elkövetett jogellenes cselekmények megelőzése és leküzdése volt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.