Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei közlekedési rendőrök tevékenysége a személyszállítás vonalán

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési rendőrei ma délelőtt 07:00-09:30 között a megye közútjain intézkedtek a tömegközlekedés lebonyolításának ellenőrzésére.

„Az akció részeként a rendőrök 75 olyan járművet ellenőriztek, amelyek ilyen jellegű szállítást végeznek. A közúti személyszállításra szánt jármű vezetője által elkövetett szabálysértések miatt a vezetői engedélyt felfüggesztették.

A 195/2002-es sürgősségi kormányrendelet előírásainak be nem tartása miatt egy bírságot szabtak ki, a közúti áru- és személyszállításra vonatkozó külön jogszabályban foglaltak be nem tartására vonatkozóan szabálytalanságot nem állapítottak meg. Az intézkedés a közúti személyszállítás jogszerűségének ellenőrzésére irányult, a tömegközlekedéshez szükséges okmányokat ellenőrizték mind a fuvarozónál, mind a járművezetőnél, valamint az útvonal és a forgalmi rend betartását a megállókra vonatkozóan, a személyszállító járművek maximális teherbírásának betartását tekintettel az állva szállított személyekre, továbbá a jármű időszakos műszaki vizsgálatának meglétét. A rendőrök alkoholszondával tesztelték a személyszállító járművek vezetőit, hogy azonosítsák az alkoholos italt fogyasztó sofőröket”, közölte a Hargita megyei rendőrség szóvivője, Robert Costan főfelügyelő.

fotók: Hargita megyei rendőrség

Ezek a tevékenységek a következő időszakban is folytatódnak a közúti balesetek fő okainak megelőzése és leküzdése érdekében, és célja a közlekedési szabályok betartatása a forgalom valamennyi résztvevője által, valamint az illegális közúti szállítási tevékenységek felderítése.

A közúti balesetek elkerülése érdekében a rendőrség azt javasolja a közlekedésben résztvevőknek, hogy szigorúan tartsák be a közlekedési szabályokat, mindig tartsák be a biztonságos távolságot, a haladási sebességet igazítsák az időjárási és forgalmi viszonyokhoz, és ne végezzenek kockázatos manővereket.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.