Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei rendőrség intézkedései az ittas és drog hatása alatti vezetés megelőzése érdekében

 

Március 9-én este a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési rendőrei az Országos Kábítószer-ellenes Ügynökség – Hargita megyei Drogellenes Prevenciós, Értékelő és Tanácsadó Központ szakembereivel karöltve több akciót is végrehajtottak az ittas vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt vezető sofőrök okozta balesetek megelőzésére és leküzdésére.

A Hargita megyei Drogellenes Prevenciós, Értékelő és Tanácsadó Központ szakemberei egy kérdőívet töltettek ki az autóvezetőkkel annak érdekében, hogy tanulmányt készítsenek a romániai járművezetők pszichoaktív szerek fogyasztásával kapcsolatban.

A tanulmányban közölt adatok névtelenek és bizalmasak, kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, és az eredmények képezik a terület prevenciós projektjei kidolgozásának alapját.

A tevékenységek során alkoholszondával 221 vizsgálatot végeztek.

A feltárt szabálytalanságokért 32 büntetést alkalmaztak, 11 vezetői engedélyt pedig bevontak. Ezzel egy időben 5 közlekedési szabálysértést állapított meg a rendőrség.

A közlekedési rendőrség továbbra is folytatja ezeket a tevékenységeket, mert célunk az Ön biztonsága, ezért kérjük a közlekedési szabályok betartását.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.