Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tájékoztatási és tanácsadási tevékenységek, amelyeket a Hegyvidéki Területek Országos Ügynöksége hajtott végre Hargita megyében

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) vezetése által létrehozott program nyomán Dr. Aurel SIMION államtitkár és prof. Univ. Dr. Avram FIȚIU az Országos Hegyvidéki Ügynökséggel együtt annak érdekében, hogy a hegyvidéki gazdálkodók, termelők, magánvállalkozók és magánszemélyek valós és konkrét támogatáshoz jussanak, 2020 novemberében számos találkozót szerveztek, amelyek során bemutatták a 4.2. „A mezőgazdasági termékek feldolgozására és értékesítésére irányuló beruházások támogatása” alintézkedést, a hegyvidéki őstermelők támogatása érdekében, amelyre a MADR 12.900.000 eurót különített el, európai technikákat és modelleket a hegyi esztenák telepítésére, a hegyvidéki helyi gasztronómiai pontok és a hegyvidéki gazdák mezőgazdasági szövetkezetekbe és termelői csoportokba való bevonása érdekében.

A Hargita megyei találkozóra, amelyre a maroshévízi városházán belül került sor, részt vett: Ionel VIȘINESCU – a Hegyvidéki Területek Országos Ügynökségének főigazgatója, valamint Romeo SAVU vezető tanácsos- Békás Hegyvidéki Fejlesztési Regionális Központtól, Gheorghe HÎRLAV – Maroshévízi Hegyvidéki Fejlesztési Iroda, és Petru HAJA – Tanácsadói és Műszaki Asszisztencia Osztály.

Az Országos Hegyvidéki Ügynökség meghívta erre a megbeszélésre Hargita megye azon intézményeit, amelyek részt vesznek a hegyvidéki mezőgazdasági és állattenyésztési tevékenységek fejlesztésében: Hargita Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság, Hargita Megyei Beruházási Iroda, Maroshévízi Turisztikai Információs Központ, Kelemen- Görgény Közösségi Fejlesztési Társulás, Gyergyótölgyes, Gyergyóholló, Galócás, Salamás és Gyergyóvárhegy községek önkormányzatai.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.