Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei rendőrség fokozott erőkkel további intézkedéseket hajtott végre az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében

Ez év eleje óta több mint 1500 büntetést szabtak ki kihágások miatt, mintegy 350 000 lej értékben.

foto cu caracter ilustrativ

Figyelembe véve Hargita megye egyes helységeiben a koronavírus fertőzöttség növekedését, valamint az egészségügyi védelmi intézkedések be nem tartásának számos helyzetének bejelentését, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szintjén fokozódtak az ellenőrzések.

Az egyik terület, ahol a Hargita megyei rendőrség megelőző intézkedéseit összpontosította, a megyeszékhely – Csíkszereda, ahol március 23-án, alig néhány óra alatt 6 kereskedelmi társaságot ellenőriztek és körülbelül 100 embert igazoltattak.

Így az egészségügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések be nem tartásának megállapítása eredményeként 37 szabálysértési szankciót alkalmaztak, összesen 8.120 lej összegben.

“2021 folyamán Hargita megyében az Országos Rendőrség és a Helyi Rendőrségek struktúrái 1482 szankciót alkalmaztak a riasztási állapot kapcsán bevezetett tilalmak be nem tartása miatt, ebből 1387-et a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség, és 95-öt a Helyi Rendőrség struktúrái, a bírságok összege 317 850 lej.

Ez év eleje óta 16 olyan személyt észleltek, akik nem tartották tiszteletben az otthoni karantén- / elkülönítési rendszert, ezért bírságot szabtak ki rájuk, összesen 23 000 lej értékben.

Ugyanakkor 4 gazdasági szereplőt és 12 személyt büntettek meg tiltott események szervezéséért, illetve azokon való részvételért, a bírságok összege 10 000 lej. ”- közli az IPJ Hargita.

A járvány és a betegség kockázatának fokozódásával összefüggésben a Hargita megyei Rendőr-felügyelőség azt ajánlja minden állampolgárnak, hogy tartsa be a hatóságok által elrendelt intézkedéseket, a hatályos jogszabályi rendelkezéseket, de különösen minden embertársunk egészségéhez való jogát.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.