Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei rendőrök tevékenysége a „Biztonságos ünnepek” országos kampány keretében

 

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság idén április 6. és május 5. között tájékoztató és megelőző tevékenységet folytat a „Biztonságos ünnepek” országos kampány keretében, azzal a céllal, hogy megelőzze az állampolgárok áldozattá válását a tavaszi szünidő, a húsvét és május 1-jei ünnep alkalmából.

Idén április 12-én a Bűnügyi Osztály rendőrei Csíkszeredában idős emberekkel beszélgettek, a vagyontárgyak elleni bűncselekmények potenciális áldozataival, de fiatalokkal is. Ebből az alkalomból a rendőrök szórólapokat kézbesítettek, tanácsokat és ajánlásokat adtak minden polgárnak a vakáció és az ünnepek biztonságos eltöltésére. Mindenkivel megbeszéléseket folytattak, és ajánlásokat fogalmaztak meg azokhoz a bűncselekménytípusokhoz, amelyeknek áldozataivá válhatnak.

A fiataloknak ezért azt javasolta a rendőrség, hogy az újonnan szerzett ismeretségekkel kapcsolatban legyenek elővigyázatosak, a tömegközlekedési eszközökön utazva vigyázzanak a holmijukra, ne okozzanak botrányt, ne vegyenek részt azokban.

A rendőrség az otthon védelme érdekében azt javasolta a polgároknak, hogy otthon tartózkodva is zárják be az ajtót, ne engedjenek be ismeretleneket az udvarra, otthonukba, ne tegyék közzé a közösségi oldalakon, ha hosszabb időre távoznak otthonról. A lépcsőház bejáratánál egy kaputelefont szereljenek fel, amellyel megfelelően szabályozható az emberek bejutása az épületbe.

A rendőrség ajánlásokat fogalmazott meg a táskák, zsebek és autók védelmére is, azt tanácsolva az állampolgároknak, hogy ne tartsanak pénzt vagy telefont ruházatuk külső zsebében, helyezzék maguk elé a táskát vagy pénztárcát, soha ne tartsák a pénztárcát vagy táskát kosarakba, neccben, ne vigyenek magukkal nagy összegeket.

A Hargita megyei rendőrök folyamatosan végzik tevékenységüket, és minden helyzetben Önök mellett állnak. Szükség esetén ne habozzon hívni a 112-es segélyhívót. Békés, boldog ünnepeket kívánunk!

Forrás: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.