Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Korrupcióellenes tevékenységek a köztisztviselők számára a székelyudvarhelyi városházán és a székelyudvarhelyi helyi rendőrségen belül

 

A Hargita Megyei Korrupcióellenes Szolgálat munkatársai tájékoztató jellegű előadást tartottak 2021 augusztus 4-6 között a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal köztisztviselőinek és a helyi rendőrség munkatársainak.

Az előadás alkalmával szó volt többek közt a szakmai etikáról, a rendőri kötelességről, erkölcsi szabályokról, amelyekhez igazodniuk kell a köztisztviselőknek. A bemutató során példákkal szemléltették azokat a korrupcióval összefüggésbe hozható helyzeteket, amelyekkel a helyi rendőrök szakmájuk gyakorlása közben találkozhatnak, és amelyek során sebezhetővé válhatnak.

Ugyanakkor e tevékenységek résztvevőit tájékoztatták az Országos Korrupcióellenes Főigazgatóság Hatásköréről és kompetenciáiról, valamint a Belügyminisztérium alkalmazottai által elkövetett korrupció bejelentésének módjairól, megadva számukra a megyei Korrupcióellenes Szolgálat elérhetőségét, Csíkszereda, Testvériség sugárút 6, telefon / fax 0266.310.280, ingyenes telefonszám 0800.806.806 és e-mail cím harghita.dga@mai.gov.ro.

A megelőző tevékenységeken részt vettek a helyi rendőrök és a fent említett közintézmények köztisztviselői, akiknek tájékoztató anyagokat adtak át, amelyek hasznos információkat tartalmaztak a kampányból és megelőző korrupcióellenes üzeneteket.

 




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.