Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Maros Vízügyi Igazgatóság: Ellenőrzések a vízgazdálkodás területén

 

A Maros Vízügyi Igazgatóság felügyelői (ideértve a Vízgazdálkodási Rendszerek munkatársait is) idén január és április között 273 ellenőrzést végeztek a vízgazdálkodás területén, a Maros vízgyűjtő medencéjében.

Alsóboldogfalvi kavicsmosó- HR

 

A végzett ellenőrzések főként a medrekről és teraszokról végzett ásványi sóder kitermelési tevékenységet érintették, ideértve az ásványi adalékanyag-válogató-mosó állomásokat, a vízellátó és -kezelő állomásokat, a hulladéktárolást, illetve a partok és a medrek tisztasági állapotának fenntartását, a vízgazdálkodás területére vonatkozó szabályozási és egyedi jogszabályok betartásának módját célozták meg.

Az elvégzett ellenőrzések célcsoportok szerinti bontásban a következők: 70 ballaszttartály és ásványi adalékanyag válogató-mosó állomás, 82 vízellátó rendszer és tisztító állomás, 120 egyéb felhasználású helyszín.

A fent említett ellenőrzések alkalmával összesen 56 szankciót alkalmaztak, ebből 33 figyelmeztetés volt, és 23 pénzbírság, összesen 1.172.000 lej értékben.

Ezzel egyidejűleg a Maros Megyei Rendőr-felügyelőséghez benyújtották azokat az iratokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy természetes személy esetében a vízgazdálkodási szakterületen a szükséges hatósági engedélyek megléte nélküli kitermelés bűntette miatt induljon a nyomozás.

A tárgyidőszakban végzett tevékenység részeként 52 db, különböző jogalanyok által megfogalmazott bejelentés (beadvány) került iktatásra és megoldásra különböző vízgazdálkodási kérdésekben.

A Maros Vízügyi Igazgatóság ellenőrzési tevékenységével gondoskodik arról, hogy a vízhasználat a szakterületre érvényes jogszabályoknak megfelelően működjenek, és az ellenőrök az év során tervszerű, tematikus, váratlan vagy egyéb, ehhez a tevékenységhez kapcsolódó ellenőrzéseket hajtanak végre, nyomon követve a korábban vázolt intézkedések végrehajtásának módját a meghatározott határidőkben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.