Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Líceumi felvételi/Hargita megye: 1635 tanulót vettek fel a számítógépes elosztás első szakaszában

 

 

A Tanügyminisztérium július 24-én, szombaton 10:00 órakor tette közzé az admitere.edu.ro oldalon a nyolcadikos végzősök állami középiskolai számítógépes elosztásának eredményeit.

1635 Hargita megyei tanulót (96,34%) osztott el a rendszer az opciójukat kinyilvánító 1697-ből: 929 tanulót elméleti, 706 jelentkezőt szakiskolai ágazatba.

Hargita megyében 12895 opciót töltöttek ki, egy diákra 7,59 opció jutott. Egyetlen jelentkező sem került be 10-es általánossal.

605 tanuló iratkozott be a szakiskolai képzésbe.

62 diákot nem tudott elosztani a rendszer az első szakaszban, mert nem jelöltek be megfelelő számú opciót. Őket a második, július 29-augusztus 5 közötti második szakaszban fogják újra bejelölni opcióikat azokkal együtt, akiket elosztott a számítógépes rendszer az első fordulóban, de nem nyújtották be beiratkozási iratcsomóikat a határidőn belül (július 25-28). Ezeket a tanulókat augusztus 6-án fogja elosztani a rendszer.

Augusztus 9-11 között a megyei bizottság megoldja az összes esetlegesen adódott különleges helyzetet. A második elosztásra összesen 144 hely maradt szabadon.

  • a Hargita Megyei Tanfelügyelőség által szolgáltatott információVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük