Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Átiratot küldött a prefektus az önkormányzatoknak: Románia területén más országok lobogóját csak Románia nemzeti zászlója mellett lehet kitűzni, és kizárólag hivatalos állami látogatás idején.

 

 

Hargita megye prefektusa, Jean Adrian Andrei felkérte a megye polgármestereit és a közintézmények vezetőit, hogy tartsák be a Románia zászlajára, a himnusz eléneklésére illetve Románia címerének és jelvényeinek használatára vonatkozó törvény előírásait.

A polgármestereknek és a közintézmények vezetőinek elküldött átiratban a prefektus emlékeztet a Románia zászlajára vonatkozó törvényre, amely előírja, hogy ki kell tűzni a nemzeti lobogót minden önkormányzati és közintézmény székhelyén, a vezetői tisztségeket betöltő személyek irodáiban, az üléstermekben.

Az átirat rámutat, hogy kötelező kitűzni a román zászlót különleges ünnepek, ceremóniák idején, és hogy Románia területén más államok lobogóját csak a román zászlóval együtt szabad kitűzni, kizárólag hivatalos látogatások, nemzetközi konferenciák vagy ünnepségek alkalmával a hivatalos intézmények épületeire, vagy a helyi önkormányzatok által meghatározott közterekre.

A prefektus a polgármesterek és közintézmények vezetőinek tudomására hozza, hogy az előírások megszegéséért 2.500- tól 5.000 lejig terjedő pénzbírságot rónak ki.

Forrás: Agerpres

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.