Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) megnyitja a nem mezőgazdasági beruházásokat finanszírozó pályázatok fogadásának időszakát – 70 000 vissza nem térítendő euróig

2021 október 29-e és 2022. január 31-e között zajlik a vidéken indított nem mezőgazdasági tevékenységek támogatására (6.2-es alintézkedés) irányuló kérések benyújtásának az első időszaka. A 6.2-es alintézkedés esetében 50 millió eurót lehet lehívni, a támogatási igényléseket online lehet benyújtani az AFIR honlapján. A vissza nem térítendő támogatás mértéke 100%, és legfeljebb 50 000 euró lehet/ projekt, kivéve a termelési tevékenységeket, amelyek esetében a támogatás értéke 70 000 euró/projekt.

Pénzügyi támogatásra azok a gazdálkodók vagy mezőgazdasági üzemek tagjai pályázhatnak, akik tevékenységüket úgy diverzifikálják, hogy vidéken még nem létező nem mezőgazdasági tevékenységet indítanak (minimum PFA státusszal). Ugyanakkor támogathatók azok a már működő vidéki mikrovállalkozások és kisvállalkozások, amelyek olyan nem mezőgazdasági tevékenységre tesznek javaslatot, amelyet a támogatás igénylésének időpontjáig nem folytattak, valamint új mikro- és kisvállalkozások, amelyek a pályázat benyújtásának évében létesültek, vagy legfeljebb 3 egymást követő pénzügyi évben léteztek, amely a benyújtás (start-up) pillanatáig nem végzett tevékenységet.

További információk a www.afir.info oldalon. A kérelmeket az Ügynökség honlapján online lehet benyújtani 2021 október 29-én 9:00 órával kezdődően.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.