Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ai rezultate, ești exclus! N-ai rezultate, ești promovat! PMP Harghita este condus de două mâini stângi?!

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

La alegerile locale din septembrie 2020 Partidul Mișcarea Populară (PMP) a reușit să obțină primul mandat de consilier municipal în județul Harghita prin SEVER HIRIȘCĂU, în Consiliul local al Municipiului Toplița.

Acesta este un rezultat notabil într-un județ în care electoratul maghiar reprezintă aproximativ 85 % din numărul total al celor cu drept de vot.

În municipiul Toplița bătălia pentru funcțiile de primar și consilieri locali a fost destul de dură, în special între candidatul PMP Sever Hirișcău și candidații PNL și PSD, aceasta soldându-se și cu un proces.în instanță. Candidatul PNL la funcția de primar al Municipiului Toplița l-a acționat în instanță pe candidatul PMP, Sever Hirișcău, procesul fiind în plină desfășurare

Chiar dacă de la alegerile locale au trecut mai bine de 5 luni, în cadrul opiniei publice din județul Harghita și în special în municipiul Toplița circulă un zvon, care, mie mi se pare bizar, incredibil, de-a dreptul ieșit din comun, cum că actuala conducere a PMP Harghita ar fi luat hotărârea de a-l exclude din partid pe singurul consilier municipal al PMP în județul Harghita, Sever Hirișcău.

Acest zvon, cu motive necunoscute, căzut ca un trăznet în rândul opiniei publice harghitene, m-a determinat să-l contactez pe consilierul municipal Sever Hirișcău, căruia i-am adresat câteva întrebări:

Este adevărat că ați primit o decizie de excludere din partid? Dacă ,,DA!” ce învinuiri vi se aduc?

Sunt acuzat de faptul că la Alegerile Parlamentare am susținut candidații PNL-ului, în detrimentul candidaților proprii.

 De unde această acuzație de-a dreptul anormală, bizară cel puțin, din moment ce candidatul PNL-ului la funcția de primar al Municipiului Toplița v-a acționat în instanță pentru unele dintre afirmațiile făcute la adresa lui în campania electorală ?

Și mie mi se pare bizară această învinuire că aș fi susținut candidații PNL-ului la alegerile Parlamentare, în detrimentul candidaților proprii, din moment ce în timpul campaniei electorale la alegerile locale, candidatul, PNL-ului la primăria Municipului Toplița m-a acționat în instanță pentru unele declarații făcute la adresa lui.

Menționez faptul că în timpul campaniei electorale la alegerile Parlamentare, la nivelul Municipiului Toplița am desfășurat o campanie electorală corectă, loială, în favoarea candidaților noștri, distribuind materialele noastre electorale, purtând discuții directe și online cu oamenii, în limitele permise de pandemie, fapte ce pot fi demonstrate.

În legătură cu rezultatele, previzibile, de altfel, ne-am încadrat în media alegerilor parlamentare precedente. Practic la alegerile Parlamentare am obținut rezultatele previzibile, raportate la situația deosebită a electoratului românesc din județul Harghita. O eventuală boicotare a mea privind candidații noștri, ar fi condus, în mod automat, la un rezultat mai mic decât în trecut.

Având în vedere și situația , conform căreia unii dintre candidații noștri au fost total necunoscuți în județul Harghita, unul dintre aceștia fiind din București, desemnat de conducerea centrală a partidului, iar celălalt nefiind din organizația din care fac parte, consider că rezultatele obținute au fost mai mult decât onorabile, raportat la ceea ce s-a obținut în celelalte organizații din județul Harghita. Fac această afirmație pentru că singura organizație urbană din județul Harghita, care a depășit media pe țară a PMP-ului la alegerile Parlamentare este Municiul Toplița, organizația din care fac parte.

Drept mulțumire, recompensă sau cum să-i mai zic, pentru cel mai bun rezultat al PMP la recentele alegeri Parlamentare la nivelul organizațiilor urbane din județul Harghita este excluderea din partid?!

Probabil că opinia celor care conduc vremelnic organizația județeană PMP Harghita este în contradicție cu politica PMP la nivel național, din moment ce la rezultate bune, soluția este excluderea din partid.

Și, pe bună dreptate mă întreb, la rezultate slabe, ce măsuri s-ar lua?!

Și răspund tot eu: Nici o măsură?!

-Atunci, ce să mai credem?!

Această situație incredibilă, adică: Ai rezultate, ești exclus! N-ai rezultate ești promovat! mă determină să cred că sugestiile făcute de-a lungul timpului, privind colaborarea cu partidele de stânga și îmbrățișate de unii colegi de partid din județul Harghita, mi-ar fi făcut viața mult mai uișoară

Dar, eu am ales PMP-ul tocmai pentru faptul ca să nu mă orientez  spre stânga. Cu toate acestea afirm cu tărie că la ora actuală PMP-ul în județul Harghita este condus de două mâini stângi?!

VASILE GOTEA

P.S: 

După recentul Congres al Partidului Mișcarea Populară, vizavi de decizia de excludere din partid a consilierului municipal Sever Hirișcău, am luat legătura telefonică cu Domnul Constantin Popa, președintele PMP Harghita, care după unele întrebări de recunoaștere mi-a spus, cu un ton blând, înțelegător, că aceasta a fost doar o propunere de exludere din partid a Domnului Sever Hirișcău și că această propunere cu motivele de excludere se analizează la nivel județean și la nivel național, iar dacă se constată că motivele se adeveresc, va fi exclus.”… dar că ,, până atunci, mai este?!”

După aceste afirmații pertinente, spuse omenește, Domnul Constantin Popa și-a schimbat și atitudinea și tonul. Foarte indignat de faptul că am îndrăznit să-l contactez și să-i deranjez liniștea de pe tronul de președinte, pe un ton iritabil, ridicat, impunător și chiar jignitor, m-a luat la o serie de întrebări în afara tematicii pentru care l-am contactat. Discuția degenerându-se, s-a terminat în felul acesta: ,, Ce interes aveți dumneavoastră?… Eu nu sunt dator la dumneavoastră să vă dau explicații. Vă salut! ” Și, terminându-i-se cuvintele, a închis telefonul?!

Aceasta este atitudinea unui președinte de organizație județeană de partid față de mass-media, când i se solicită, legal, să clarifice corect unele zvonuri care circulă în rândurile membrilor de partid și a opiniei publice.

Având această atitudine față de ziarist, cel care este obligat, prin natura muncii sale, să informeze corect opinia publică și dacă se poate, direct de la sursă, mă determină să cred că aceeași atitudine dăunătoare, chiar dictatorială, o are domnul președinte și față de unii dintre cei care l-au ales și chiar față de cetățeni,cei care așteaptă de la ziarist informațiile care îi interesează.

Această atitudine dăunătoare a președintelui unei orgasnizații județene de partid, față de ziariști, în mod sigur, nu este în favoarea partidului ci în detrimentul acestuia.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük