Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség elmagyarázza, hogy a 2022-ben végzettek milyen feltételekkel kaphatnak munkanélküli segélyt

 

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség tájékoztatja a 2022-es évfolyam végzőseit, hogy a munkaerő-piaci beilleszkedés érdekében a törvény által biztosított szolgáltatások igénybevételéhez regisztráljanak az intézmény nyilvántartásába.

Azok a végzősök, akik a munkaerő-elhelyezési ügynökségek nyilvántartásában álláskeresőként jelentkeznek, lakóhelyükön ingyenes információs és tanácsadási szolgáltatásokat, foglalkoztatási közvetítői és képzési szolgáltatásokat, valamint foglalkoztatási ösztönzőket (prémiumokat) kapnak.

Az Oktatási Minisztérium 5549/2021-es rendelete értelmében a XII. nappali, a XIII. esti és csökkentett látogatású osztályok számára a tanév 2022 május 27-én befejeződik.

A 2021-2022-es évfolyam érettségizői május 30. és július 26. között (beleértve) hétköznapokon jelentkezhetnek a munkaerő-közvetítő ügynökségnél, függetlenül attól, hogy sikeres vagy sikertelen érettségi vizsgát tettek. Ha néhány fiatal még bizonyos tantárgyakból ismétlésre áll, és nincs meg a lezárás, akkor a pótvizsga sikeres letételét követő 60 napon belül jelentkezhet.

A regisztrációhoz a következő iratokat kell bemutatni:

-személyi igazolvány fénymásolata és eredeti

-tanulmányokat igazoló bizonyítvány (az iskola elvégzését bizonyító igazolás) vagy képesítést igazoló okirat fénymásolata és eredeti

Az iratok benyújtása kizárólag előzetes időpont alapján történik.

A végzősöknek időpontot kell igényelniük a http://locuridemuncaharghita.ro/ oldalon a munkahelykereső személyeknek szóló szekcióban 2022.05.30-tól kezdődően az időveszteség elkerülése érdekében egy olyan zsúfolt periódusban, mint az érettségi vizsgák vagy a licenc vizsga. Az így előjegyzett személyeknek nagyon rövid lesz a várakozási idő, a kapott időpont előtt 5-10 perccel jelenjenek meg, mert ellenkező esetben az időpont elvesztését kockáztatják.

Akik nem igényelnek online időpontot, a helyszínen megtehetik egy későbbi időpontra.

További részletek és tájékoztatás a munkaerő-elhelyező ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Testvériség sugárút 2, tel. 0266/313.423; fax: 0266/312.885, e-mail: ajofm.hr@anofm.gov.ro ; www.anofm.ro .
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.