Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség – fogyatékkal élők munkaerő-piaci integrációjának támogatása

 

 

A Fogyatékos Személyek Jogvédelmi Országos Hatósága az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséggel karöltve „A fogyatékossággal élő személyek munkaerő-piaci beilleszkedésének elősegítése” című projektet hajtja végre, melynek társfinanszírozója a Humántőke Operatív Program 2014-2020.

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) tájékoztatása szerint a projekt célja, hogy a fogyatékkal élő munkanélküli és inaktív személyek, illetve állást keresők egészségügyi szükségleteinek megfelelő segédeszközök vásárlására utalványokat nyújtsanak, ezzel is elősegítve munkaerőpiaci beilleszkedésüket. A projekt célja továbbá a munkaadók támogatása a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatásával.

A fogyatékkal élők az Egységes Országos Társadalombiztosítási Alap által finanszírozottaktól eltérő eszközök és kisegítő technológiák és hozzáférési technológiák vásárlására utalványt kaphatnak. Ezek lehetnek: protézisek, ortopédiai eszközök, kerekesszékek, elektromos rollerek, összecsukható elektromos triciklik, elektromos ágyak, liftek, hallókészülékek, olvasást vagy írást megkönnyítő műszerek stb.

A Hargita megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségen keresztül utalvány megszerzésére jogosult személyeknek meg kell felelniük az alábbi feltételeknek:

  • román állampolgárok és Hargita megyében élnek;
  • fogyatékossággal rendelkeznek, amelyet a fogyatékossági fokozatról szóló bizonyítvány igazol;
  • 30 év és nyugdíjkorhatár közötti személyek;
  • A 30. életévüket be nem töltött 18 év feletti fiatalok csak akkor részesülhetnek az utalványban, ha valamilyen oktatási formát vagy szakmai képzési programot vesznek (nem NEETs fiatalok);
  • munkaképesek vagy részben munkaképesek (nem részesülnek I. vagy II. fokú rokkantsági nyugdíjban);
  • nem alkalmazottak

Arra biztatjuk az érdeklődőket, hogy forduljanak a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökséghez, hogy kihasználják a projektben rejlő lehetőségeket, melynek megvalósítási ideje 2023.07.31.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.