Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tudatosan döntök. Stop az internetfüggőségnek!

Az internet a gyermekeink számára a mai univerzum része. A gyors információ nyújtásának előnyei mellett, a világ bármely pontjával való kommunikáció lehetőségén túl komoly veszélyt jelent, az internetfüggőség pszichológiai rendellenesség, amelyet egyre inkább a legkisebbek között is tapasztalunk. Az internet-függő gyerek biztonságos helyet lát benne, ahol elrejtőzhet, ha stressz éri. Úgy gondolják, hogy a valóságban élnek, amikor valójában a kibertérben élnek. Azok számára, akik az interneten játszanak, a valódi identitást összekeverik a játékbeli azonossággal.

A „Salvati copii” Szervezet elindította a „Tudatosan döntök. Stop az internetfüggőségnek!” versenyt, amelyen a Gyergyótölgyesi Általános Iskola is részt vesz. A VI. A osztály nyilvános tájékoztató tevékenységeket szervezett más osztályok diákjaival és a szülőkkel való találkozást. A versenyre egy olyan filmet is készítettek, amelyben leírják az internet biztonságos, hasznos és kreatív használatát, valamint az alternatív tevékenységeket, amelyekkel ki tudják elégíteni a csoporttagság, a szocializáció és a kommunikáció, az elfogadás, az életkorra jellemző kihívások igényeit.

Gyermekeinknek normális, szép, nyugodt, vidám és tiszta gyerekkorra van szükségük, tőlünk felnőttektől függ, hogy tájékoztassuk és megvédjük őket az internetkorszak veszélyeitől.

Rusu-Curcă Mihaela- igazgató

Ciucanu Onorica- iskolai tanácsadó

Rugină Ionela Cornelia- tanár

Gyergyótölgyesi Általános Iskola
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.