Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

További 20 küldetés, amelyek során a Hargita megyei tűzoltók teljesítettek

Illusztráció

 

Az utóbbi 24 órában 20 sürgősségi esetet láttak el a Hargita megyei tűzoltók megyeszerte.

Tegnap este 18:00 óra körül Homoródfürdőn egy robbanást követő tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A székelyudvarhelyi tűzoltók siettek a helyszínre két tűzoltóautóval, ugyanakkor a szentegyházi és a kápolnásfalui önkéntes tűzoltókat is riasztották. A mentőegységek megérkezésekor a tűz 70 négyzetméteren nyilvánult meg. Sajnos a mentés során egy halott személyt is azonosítottak (61 éves férfi).

Ugyancsak tegnap Csíkszentsimonban egy lakástűznél tevékenykedett 15 tűzoltó a csíkszeredai tűzoltóságtól és a csíkszentsimoni önkéntes tűzoltóalakulattól. A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy ég a ház belsejének 30 négyzetmétere, közben eltávolítottak egy gázpalackot a robbanás elkerülése érdekében. Szerencsére szeméalyi sérülés nem történt. A tűzben elégett bútorzat, ruhanemű, egy hűtőszekrény, egy varrógép; megrongálódtak a belső falak és a mennyezet. A tüzet valószínűleg a túlhevült, és nem megfelelően szigetelt kémény okozta.

A fentieken kívül a tűzoltók két esetben túlsúlyos személy szállításában segítettek, tovább 17 személyt részesítettek elsősegélyben a SMURD egységek.

A tűzoltók továbbra is készenlétben állnak a gyors beavatkozásra, amennyiben a polgárok ezt igénylik.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.