Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Az ipari terület és a Nagyrét rendezése

 

Foto: miercureaciuc.ro

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a nyugati ipari övezet és a Nagyrét rendezésére vonatkozó övezeti rendezési tervének (Plan Urbanistic Zonal – PUZ) elkészítési szerződését február 12-én. A két szerződés összértéke 266 560 lej.

A nyugati ipari övezet rendezése régóta foglalkoztatja a városvezetést. A 73 hektáros területet három fő irányelv mentén tennék élhetőbbé: a Hargita utca összképének közelítése az urban street kialakításhoz (kerékpársávok, járdák, sétányok, utcabútorok alkalmazásával) teherautóparkoló létrehozása, valamint személygépkocsi-parkoló létrehozása.

A Nagyrét utcai áruházak, a vasút, a taplocai városrész és a Tanorok által közrezárt 88 hektáros mocsaras Nagyrét nem beépíthető terület,  de megfelelő helyszín sportolási és kikapcsolódási lehetőségekre. Parkosítás, sportpályák, szolgáltató épületek, parkolóhelyek tehetik hasznosíthatóvá a területet. A megrendelt PUZ-al keresnek megoldást ezek megvalósítására.

Mindkét közbeszerzést a bukaresti Total Business Land nyerte meg. A szerződést február 12-én írták alá, egyiket 154 700 lej értékben, a másikat 111 860 lej értékben. A PUZ első lépésben csak vázlatszerűen készül el, majd az érintett telektulajdonosok, cégek közmeghallgatása után, az észrevételek figyelembe vételével véglegesítik.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük